Kulinarne podróże
Kulinarne podróże
Polska kuchnia nie jest znana tak dobrze, jak polska gościnność. Pozostając w cieniu tej ostatniej, stanowi niezbadany i fascynujący obszar, który sięga w głąb narodowej kultury. To samo w sobie stanowi zachętę do prześledzenia ponad tysiącletniej historii polskiego stołu i jego ewolucji, a także do odkrywania jego naturalnego uroku i autentyczności. Dlatego z ogromną przyjemnością zaprosimy Was na tradycyjną ucztę, podczas której skosztujecie najlepszych polskich specjałów.
Najważniejsze punkty:
- Lekcja przygotowywanie pierogów w jednej polskich lokalnych restauracji połączona z degustacją pierogów z różnymi farszami
- Kolacja przygotowana przez polską rodzinę – poznaj lokalne tradycje, smakuj domowe specjały i ciesz się ciepłą i rodzinną atmosferą
- Wizyta w odrestaurowanym gospodarstwie, w którym goście odbędą wycieczkę po rozlewni cydru
- Wizyta w Tynieckim Opactwie Benedyktynów - degustacja różnych produktów mnichów opartych na starych tradycyjnych przepisach, takich jak wino, dżemy, likiery ziołowe, przetwory warzywne i owocowe
- Degustacja żydowskich potraw, które również goszczą na polskich stołach