Mazurkas Travel

Kulinarne podróże

Kulinarne podróże


Polska kuchnia nie jest znana tak dobrze, jak polska gościnność. Pozostając w cieniu tej ostatniej, stanowi niezbadany i fascynujący obszar, który sięga w głąb narodowej kultury. To samo w sobie stanowi zachętę do prześledzenia ponad tysiącletniej historii polskiego stołu i jego ewolucji, a także do odkrywania jego naturalnego uroku i autentyczności. Dlatego z ogromną przyjemnością zaprosimy Was na tradycyjną ucztę, podczas której skosztujecie najlepszych polskich specjałów.

Najważniejsze punkty:

  • Lekcja przygotowywanie pierogów w jednej polskich lokalnych restauracji połączona z degustacją pierogów z różnymi farszami 
  • Kolacja przygotowana przez polską rodzinę – poznaj lokalne tradycje, smakuj domowe specjały i ciesz się ciepłą i rodzinną atmosferą
  • Wizyta w odrestaurowanym gospodarstwie, w którym goście odbędą wycieczkę po rozlewni cydru
  • Wizyta w Tynieckim Opactwie Benedyktynów - degustacja różnych produktów mnichów opartych na starych tradycyjnych przepisach, takich jak wino, dżemy, likiery ziołowe, przetwory warzywne i owocowe
  • Degustacja żydowskich potraw, które również goszczą na polskich stołach 
W ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie ze stron serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności". Zgoda Pliki cookies